во , ,

Уметник зема различна дрога секој ден и прави автопортрет според чувството кое го води


Во март 1995 година, уметникот Брајан Луис Саундерс си вети дека ќе создава нов автопортрет секој ден до крајот на животот. До денес, тој го исполни ова ветување; Саундерс направи над 11.200 автопортрети. Иако ова само звучи како експеримент, во 2000 година тој се одлучи да создаде уште порадикални под-серии во рамките на проектот. Уметникот насликал десетици автопортрети додека бил пој дејство на наркотици и така, се родил проектот „Под влијание“.

За неколку недели, тој станал летаргичен и претрпел лесно оштетување на мозокот. Саундерс дури станал чест гостин во болницата. Како и да е, тој продолжил да црта. Уметникот барал „искуства што можат длабоко да влијаат на неговата перцепција за себе“ и кога ќе видите колку е различен секој од цртежите од „Под влијание“, не можете да не помислите дека успеал.

Апсинт

Халоперидол (доза непозната во болница)


90 мг Абилифи

10 мг Амбиен

Морфиум IV (непозната доза)

Алкохол

1/2 грам кокаин

4мг Дилаудид

Инхалација со јаглерод моноксид

Псилоцибин печурки

ЛСД

Опиум

Хероин

Марихуана

Хашиш

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Од кого учат паметните луѓе?

15 Неверојатни изуми на креативни луѓе: Лустер направен од тркало на стар велосипед