во , ,

Хасо, жив ли си болaн! – и гласот одекнал низ кањонот…


Мујо и Хасо оделе по патеката преку стрмна карпа. Мујо се плашел од височина, па не можел ни да погледне во бездната, а Хасо го охрабрувал да не се плаши.

Тогаш еден камен се лизнал од под ногата на Хасо и тој пискајќи паднал во бездната. Мујо останал скаменет од страв. Кога дошол при себе, срамежливо погледнал надолу, ги ставил рацете преку устата и викнал:

– „Хасо, жив ли си болaн! – и гласот одекнал низ кањонот.

Се слушнал глас одоздола:


– „Жив сум, него како!

Само еден Бог знае колку се изненадил Мујо и прашал:

– “Како си жив бе, кога падна од толку високо!?”

И додека ехото одекнувало низ кањонот, Мујо го зачул гласот на Хасо:

– “Сè уште летам!”

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Слушнавте ли кој умрел?

Запалена зграда… Први во акција влегле американските пожарникари…