во ,

Човек се влече низ пустината и налетува на хотел…

Реклама

Човек се влече низ пустината и налетува на хотел. Влегува тој, целиот валкан, гладен, жеден и право на шанкот, така што му се гледа само главата на пултот, и вика:
– ВОДА!
Келнерот на тоа:
– Каква вода? Студена, топла, газирана, негазирана?
Човекот повторува:
– ВОДА – и келнерот му дава чаша вода.
Јадникот ја испива и вика:
– ЛЕБ!
А келнерот:
– Каков леб? Тост, двопек, ‘ржан, препечен?
Јадникот вика:
– ЛЕБ – и келнерот му дава парче.
Го изедува и вика:
– ЈАЈЦА!
Конобарот го прашува:
– Какви? Печени, варени, на око, кајгана?
А јадникот со последната сила проговорува:
– ПОЧЕШАЈ!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Првата слика што ја видовте овде ќе ви открие каква моќ на умот поседувате

Оди наркоман по улица и шприца со спреј по патот…