во , ,

11 Иронични стрипови за добро и лошо воспитување. Нивните „херои“ ги гледаме секој ден

Можеме да се обложиме дека познавате барем една личност која што не е запознаена со добро однесување и почит, а во исто време и самите се искрено збунети и се прашуваат: „Што кажав/направив погрешно? Да, одам преку ред, но брзам. Да, ручам кај пријателката една недела, но немам пари, а таа е богата.“ Некои луѓе едноставно имаат „логично објаснување“ за своето лошо однесување и не сфаќаат дека треба да се поправат.

11. Добро е кога гостите мирно пијат кафе, но кога ќе си земаат сами храна од фрижидерот?

10. Доброто однесување кон колегите е подобро од озборувања.

9. Подобро е искрено да чекате да дојде вашиот ред отколку да предизвикате збунетост и лутина кај другите

8. Одлично е кога односите меѓу најблиските остануваат топли дури и по една минутна кавга

7. Важни се и интересите на другите луѓе

6. Патувањето во друг град може да биде вистинска авантура, но важно е да се потпрете само на себе

5. Облеката може да каже многу за некоја личност

4. Се чини дека хроничната искреност и директност не се потребни за едноставна човечка комуникација.

3. Понекогаш е подобро да шепнете неколку зборови во увото, за да не го ставите лицето во непријатна положба

2. Постои голема разлика помеѓу „поканет“ и „наметнат“

1. Некои мисли сепак се подобро да ги задржите за себе

Што мислиш?

27 Поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

10 Tрендови што ја обележаа минатата деценија: Flappy Bird, патики со висока потпетица

Артист создава трогателни стрипови без користење на ниту еден збор