во ,

15+ Предмети кои се толку бизарни што ќе ви треба упатство за користење

Посетата на нашите баби и дедовци беше синоним за играње со сите оние чудни гаџети што ги имаа наоколу, особено кога бевме мали. Нивните домови се преполни со мошти, а секој предмет предизвикува многу сомнежи. Следниве луѓе пронашле работи постари од нивните баби и дедовци, но не можеле да сфатат за што се користат, па се обратиле на интернет за помош.

„Баба ми собира антиквитети. Можеби даска за сечење?“

19 предмети кои се толку бизарни што треба да дојдат со свои упатства

Одговор: Тоа е грејач за стапала. Се загрева и се става на чаршафите во подножјето на креветот.


„Метален кубоид со дупки во него пронајден во кутија со случајни работи од баба ми“.

19 предмети кои се толку бизарни што треба да дојдат со свои упатства

Одговор: Тоа е модуларен систем за стегање за широк спектар на индустрии. Се користи за склопување на мерни уреди, контролни уреди, мерачи…

„Некој вид на алатка за убавина во бањата на баба ми. Врвот е гумен“.

19 предмети кои се толку бизарни што треба да дојдат со свои упатства

Одговор: Тоа е стимулатор на непцата — забен уред што го користите за да ги одржувате вашите непца здрави.

„Тежок, сребрен предмет со мало копче на врвот. Ништо не прска. Пронајдено кај баба“

19 предмети кои се толку бизарни што треба да дојдат со свои упатства

Одговор: Дозер за парфеми, мислам.

„Винтиџ метално нешто. Го најдов во кутијата за накит на мојата 90-годишна баба“.

19 предмети кои се толку бизарни што треба да дојдат со свои упатства

Одговор: Играчка за кликери за да ги нервира возрасните!

„Ја најдов оваа алатка во подрумот на баба ми“

19 предмети кои се толку бизарни што треба да дојдат со свои упатства

Одговор: Изгледа се користела при молзење крави.

„Дрвен блок со шема и рачка“

19 предмети кои се толку бизарни што треба да дојдат со свои упатства

Одговор: Тоа е печат.

„Дрвена работа со жица на врвот“

19 предмети кои се толку бизарни што треба да дојдат со свои упатства

Одговор: Изгледа како алатка за обликување на глина.

„Дали некој знае што е ова? Златен прстен со тенка пластика“

19 предмети кои се толку бизарни што треба да дојдат со свои упатства

Одговор: Изгледа како мембраната од казоо (инструмент).

„Што е ова?“

19 предмети кои се толку бизарни што треба да дојдат со свои упатства

Одговор: Тоа е шише парфем.

„Гумен и долг стап со рачка?

19 предмети кои се толку бизарни што треба да дојдат со свои упатства

Одговор: Изгледа како четка за шишиња.

„Многу стара кристално стаклена чинија со завиткани рабови. Што е тоа?”

19 предмети кои се толку бизарни што треба да дојдат со свои упатства

Одговор: Можеби е фиока за картички.

„Ги најдов овие во старата кутија за накит на баба ми. Тие се прилично цврсти и донекаде тешки“.

19 предмети кои се толку бизарни што треба да дојдат со свои упатства

Одговор: Овие се за дупчење дупки во кожа, посебно за додавање дупки на ремени или ремчиња за чевли.

„Голф палка по големина. Метален шил на дното, релативно лесен. Нема поим за што служи“.

19 предмети кои се толку бизарни што треба да дојдат со свои упатства

Одговор: Тоа е уред кој се користи за пребарување на полжави меѓу камењата.

„Дали некој знае за што служи ова?

19 предмети кои се толку бизарни што треба да дојдат со свои упатства

Одговор: Тоа е многу старомодна лажица за цедење.

„Мала пластична торбичка со црвен гел и метален диск внатре“

19 предмети кои се толку бизарни што треба да дојдат со свои упатства

Одговор: Загревач за раце. Можете да „кликнете“ на металното парче и ќе започне хемиска реакција и ќе ја загрее подлогата.

„Сјајна алатка со големина на молив што има краеви што се одвртуваат, со синџир од едната страна и жичана јамка од другата страна. Пронајдено во фиока на биро кај мојот родител“.

19 предмети кои се толку бизарни што треба да дојдат со свои упатства

Одговор: Ова е помошник за копчиња и извлекувач на патент. Ви помага да се облекувате сами.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

20 Фотографии од животни кои лесно можат да ви го разубават денот

15+ Бизарни моменти што ги натерале луѓето да врескаат