во ,

16 Предмети кои ги заинтригирале нивните сопственици и се обратиле на Интернет за помош


Човештвото се појавило пред околу 6 милиони години, но пред само 200.000 години нашите предци станале модерни луѓе. Во последниве векови, тие измислиле толку многу различни предмети и механизми што едноставно е невозможно да се знае целта на сè. Меѓутоа, понекогаш дури и многу модерни нешта ни изгледаат мистерија: едноставно никогаш не сме ги сретнале во животот.

1. Мало златно прасе со лажиче за извлекување во форма на ситна опашка.

Одговор: Ова е сол.

2. Метална пружина со пластични врвови со должина од 20 cm без натписи и ознаки.

Одговор: „Ова е пружина за отстранување на влакна од лицето“.


3. „Каква е оваа метална шахта во основата на мојата куќа?

Одговор: „Изгледа како место за отстранување на пепелта“.

4. „Ги најдов овие 2 метални пружини во мојата гаража. Долги се околу 8 см и прилично тврди“.

Одговор: „Изгледаат како пружини на вратата од автомобилот, веројатно на Шевролет“.

5. „Изгледа како многу мала бетонска клупа или стол свртен настрана од патот“.

Одговор: „Можеби ова се стари скали со кои луѓето се качувале и симнувале од кочиите“.

6. Мистериозни жолти пластични дискови поставени на метален држач во близина на бејзбол терен.

Одговор: „Симулатор за зајакнување на мускулите на рамениот појас“.

7. „Чуден метален предмет во облик на срце. Го најдов во мојот автомобил“.

Одговор: „Врв на појасот“.

8. Чуден кујнски прибор со пластична рачка и челични рабови.

Одговор: „Изгледа како нож за грејпфрут“.

9. Метален предмет, тежи околу 4,5 кг. Со внатрешни USB портови.

Одговор: „Ова е запишувач на податоци за квалитетот на водата. Црвениот дел е сензорот. Верувам дека неговата внатрешност е полна со батерии“.

10. Нешто што изгледа како камера која виси од таванот.

Одговор: “Ова е звучник произведен од TOA Electronics, Inc.”

11. „Плоча со дупки, како керамика. Под неа е бела грануларна супстанција.“

Одговор: „Ова е апарат за сушење. Ваквите уреди се користат во лабораториите за лесно сушење на одредени супстанции на собна температура.

12. Проѕирен тенок стаклен пингвин, висок 19 cm.

Одговор: „Ова е винтиџ диспензер за бонбони или јаткасти плодови, кој се продава во сет од 3 дела“.

13. „За што се користи овој необичен чекан?“

Одговор: „Ова е чекан за исправување“.

14. „Каков е овој метален предмет со краеви во форма на коронки и конци во средината?

Одговор: „Ова е ваџра – ритуален предмет што симболизира молња и дијамант“.

15. „Сребрен прибор во форма на месечина. Веројатно од Германија, крајот на 19 – почетокот на 20 век.“

Одговор: „Можеби ова е комплет за сервирање сладолед“.

16. Златна топка со нозе и рачка. Топката се дели на 2 дела, со капак од секоја страна.

Одговор: „Ова е сребрена кутија за колачиња“.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

18 Луѓе кои направиле импресивни фотографии во кујната

18 Деца на познатите личности кои ја надминале добрата визија на своите родители