во , ,

17 Наставници кои ги „фаќаат“ препишувачите на најкреативни и најзабавни начини

Сите го знаеме слаткиот вкус на успешната измама. Не, не на вашиот партнер, туку на тестот за кој не сте се подготвиле. Како што учениците стануваат повешти во препишувањето, така некои наставници ја креваат превенцијата на следното ниво. За некои, овие примери може да изгледаат малку екстремни, но се прилично смешни.

Мобилните телефони се забранети

Во едно истражување беа интервјуирани повеќе од 70.000 ученици, во повеќе од 24 американски училишта. 95% од нив рекле дека биле вмешани во некоја форма на измама, а 58% признале дека препишувале.

Картонски кутии против препишување

Надзор одозгора

Капи против препишување

Соблекување по долна облека

Кандидатите од индиската армија беа замолени да се соблечат за да избегнат измами на тестот за регрутирање.

Следење во реално време

Винтиџ капи против препишување

Весник против измама

Скенирање со детекторот за метал

Образовните власти инсталираа детектори за метал во центрите за тестирање во Кина за да избегнат „безжични уреди за измама“

Папки против препишување

Контрола со дрон

Чадори

Ограничувачи

„Понесете лист за пишување и кутија за глава“

Повторно хартиени капи

Овде наставникот го комбинира одземањето на телефоните со хартиени блокатори.

Што мислиш?

23 Поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Најмил мој фнучко, еве најдов тро слободно време и го зедов пенсило врака си реков чекај да ви пишам едно писмо баго…

Леле какво парче си, штом те видам, полудувам…