во , , , ,

18 Луѓе кои пронашле интересни и чудни работи во стари куќи

Старите куќи се полни со мистерии и тајни. Оние кои живеат во нив често ги очекуваат изненадувања кога ќе дојде време да почнат со поправки и средување. На пример, тие наоѓаат артефакти од минатите епохи, тајни соби и други богатства како вредни уметнички дела.

1. „Пронајдено во стара куќа. Предметите на фотографијата изгледаат како соларници“.

2. „Виолина пронајдена во ѕидот на една стара куќа во 1965 година. Братучедот на татко ми му рече дека може да ја задржи и остана во плакарот околу 50 години“.


3. „Го извадив ѕидот и најдов импровизиран премин со голема, тешка, страшна корпа“.

4. „Нов сум во откривањето на метали и штотуку ја открив оваа тегла полна со пари! Многу сребро. Отсекогаш ми велеа дека има закопани тегли со пари некаде во дворот на мојата прабаба. Татко ми ги бараше многу пати, безуспешно. Барав околу 2 часа и го добив џекпотот!“

5. „Некој, некогаш закопал стар телевизор во нашиот двор“.

6. „Куќата беше поплавена и моравме да го отстраниме целиот влажен под… го најдовме овој сеф“

7. „Мојата куќа е изградена на индиски гробишта. Ја сменив печката и го најдов оваа“.

8. „Пронајдено во ѕид во Вермонт“.

9. „Го извадив комплетот за прва помош од бањата и го најдов овој стар тапет. Мојата куќа е од 1812 година.”

10. „Најдов стара заклучена кутија во куќата на баба ми. Имаше документи и дипломи од 1920-тите и вреќа со стари монети. Конкретно, сребрени долари од истиот период“.

11. „Градителот на овој ѕид го напишал датумот кога го завршил со црни тули (Сари, Обединето Кралство).

12. „Рачно изработени клинци од 1852 година. Ги најдов во подните даски на старата куќа што ја реставрирам“.

13. „Реставрација на куќата од крајот на 1800 година. Најдов врати скриени во ѕидовите. Ова е оригиналната брава, која, се разбира, ја задржавме“.

14. „Најдов неколку надгробни плочи зад мојата куќа. Ова е една од нив“.

15. „Се вселив во куќа изградена во 1977 година. Ова го најдов во дворот додека ја чистев“.

16. „Кога го тргнаа тепихот, моите родители пронајдоа џиновска табла за Монопол“.

17. „Чуден мурал пронајден откако бојата беше отстранета во новата куќа на тетка ми“.

18. „Уметничко дело пронајдено во просторот под куќата што моментално ја издавам. Куќата е изградена во 1936 година“.

Ова е винтиџ блок принт од 50-тите години на минатиот век и прикажува традиционален јапонски или корејски дом, не можам точно да кажам. Во совршена состојба е, може да чини над 100 долари.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

17 Докази дека сопствениците на домашни миленици треба да заборават на својот личен простор

Ќе работам 2 недели и ќе си купам ново…