во , ,

20 Матурски фотографии кои покажуваат како изгледале матурантите кога телефоните сè уште имале жици

Реклама

Матурската вечер е можност да се почувствуваш како вистинска принцеза. Многу девојки се подготвуваат за неа како да им е свадба, избирајќи посебен фустан, шминка и фризура долго пред настанот. Ние мислиме дека би било забавно да видиме како матурските вечери изгледале кај матурантите од различни ери и од различни делови на светот.

Мојата мајка и матурскиот фустан што го направи мојата баба, 1965 година


Еве ја мојата баба во матурскиот фустан што и го направи нејзината мајка. Оваа фотографија веројатно е направена во или околу 1953 година.

Мојата тетка и чичко на нивната матура, 1971 година — таа сè уште изгледа прекрасно.

Матура од 1959 до 2022: Баба сè уште изгледа одлично.

Моите родители на нивната матура во 1992 година

Рокерски стил за матура (1988 година)! Сè уште се смеам кога ја гледам оваа фотографија.

Мојата баба, позирајќи во нејзиниот рачно изработен матурски фустан во средината на 1940-тите

Моите родители на нивната матура во 1986 година — секогаш ќе го посакувам нејзиниот фустан.

Мојата прабаба на нејзината матура во средно училиште, мислам дека беше 1948 година.

Мојата матура во 1993 година: косата како шлем, светкавиот фустан, црните чевли, налепените нокти

Мојата баба освојува круна за кралица на матурата, мај 1957 година

Фотографијата од матурата на мојата баба, раните 1960-ти години

Моите баба и дедо на нивната матура (доцните 1940-ти) и на нивниот свадбен ден (1950 година)

Таа време во 1989 година кога бев низок и имав фризура со мулет, а мојот другар ја поведе актерката од сапуница на матурата.

Мојата баба, подготвена за матура, 1959 година — таа всушност го направи тој фустан.

Матуратската вечер на мојата мајка, 1976 година

Моите баба и дедо на нивната матура во 1958 година — мислам дека изгледаат толку остро!

Матура со голема коса, 1988 година — благодарна сум што мојата коса не се запали. Беше толку запаллива!

Фотографија од матурата на мојата баба, околу 1942 година — ја наследив нејзината прекрасна црвена коса.

Мојата мајка на нејзината матура во 1973 година

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Ева го прашува Адам…

Како се вика вепар со три нозе…