во , ,

20 Неверојатни фотографии кои покажуваат какво е секојдневието во Австралија


Австралија е земја со уникатен пејзаж и уникатна флора и фауна која привлекува многу туристи секоја година. Но, сепак, некои луѓе избираат да го сакаат овој континент од далеку. Не можеме да не се согласиме со нив, бидејќи постои можност да најдете пајак во микробранова печка или змија во креветот.

Омилен тип на порака: Сестра ми во Австралија испраќа слика од она што овојпат се вовлекло во нејзината куќа.

„Мајка ми имала кенгур и тој ги носел прстените на нејзината свадба“.

„Мајката на еден пријател го собира она што го нашла во нејзиниот дом“

„Во Австралија живеам 28 години, но првпат се среќавам со ваков инсект. Импресивно!“


Типичен ризик фактор на работното место.

Пајаците ги завиткаа своите мрежи околу уличната светилка. Да, ова е Австралија…

Обичен понеделник.

Змија бега од дождот греејќи се на електрично ќебе во детската соба

Тоа е веќе нејзина спална.

„Денес го запознав овој лепотан на островот Ротнест“.

Австралиски молец. Патем, тој лета

Ноќе сите живи суштества излегуваат на улица. Најмногу опосуми

Кога австралиското животно не е отровно (што е ретко), тоа започнува психолошки напад

„Одам на училиште и го наоѓам овој пајак на касата од вратата“

Австралиски питон кој бара храна. Не е опасен за луѓето, но сепак може да ве исплаши

Едноставно Австралија.

Кенгур: Ги демолира вашите автомобили од 1901 година

„После 9 месеци во Австралија, конечно ја видов мојата прва дива австралиска змија, питон, кој се сонча.”

„Татко ми живее сам во австралиската пустож и се грижи за семејство на диви кенгури. Денес ми ја испрати оваа слика“

„Видено во Сиднеј. Некои идеи? Еден пријател вели дека тоа е питон или црна Аспида“.

„Кога пријатели од други земји ќе ме прашаат како изгледа Австралија, им ја испраќам оваа слика.”

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Господе, те молам, од денес да направиш Прага да биде главен град на Финска…

Јас и земав на жената нешто што од 0 до 100 крева за 9 секунди…