во ,

2052 година – Олимписките игри се одржуваат во Македонија…

2052 година – Олимписките игри се одржуваат во Македонија.

На отворањето на игрите, пред преполниот Градски Олимписки стадион во Скопје, Претседателот на Македонија му се обраќа на народот:


– Ооооо.

Целиот народ извикува:

– Оооооо.

Претседателот повторно, малку погласно:

– Ооооо.

Народот повторно:

– Оооооо.

Претседателот:

– ООООООООООООО.

А народот:

– ООООООООООООО.

Тогаш се јавува еден човек што стоел крај Претседателот и му вели:

– Господине Претседателе, тоа на врвот од листот е олимпискиот знак, а подолу е говорот.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Полагаат двајца колеги и првиот влегува одговара на двете прашања…

Гробар работел доцна во ноќта. Го подготвувал телото на Перо кој требал да биде кремиран….