во , , ,

21 Луѓе кои создаваат вистинска магија со игли за плетење


Вистинските волшебници не се наоѓаат само на страниците на книгите. Тие живеат меѓу нас. Како инаку да се наречат бескрајно талентирани луѓе кои совладале вештина која не се дава на секого. Мајсторите плетат не само шик облека за своите најблиски, туку и играчки, ќебиња, дури и цели платна кои заслужуваат да бидат изложени во музеите.

„За Божиќ, мајка ми ми го исплете токму истиот џемпер што го носев пред 30 години. Се колнам дека никогаш нема да го соблечам!“

Рибени чорапи наречени „Улов на денот“.

„Јас сум многу амбициозен почетник, еве ја мојата прва плетена работа – кардиган од жаба.

„Мохаир е совршен за тропските предели каде што живеам. Елекот го завршив за 6 месеци. Сè уште учам како да плетам, па затоа сум многу горда на тоа колку добро испадна“.


„Во 2021 година, мајка ми плетеше по еден ред секој ден. Бојата означува каква е температурата надвор. Првиот ден од јануари е на дното“.

Мојата свадбена наметка!

„Се чувствувам како слатко кафе во мојот нов џемпер.“

„Исплетов фустан за ќерка ми и таа е толку горда што оди наоколу и им кажува на сите: „Татко ми го направи тоа!“

Околу 100 часа работа на ова бебешко ќебе“.

„Исти џемпери за мене и за моето момче.“

„Кога ги симнав божиќните украси, собата изгледаше празна и досадна.“

„Значи, најдов 30 светла што ги купив пред години и ги нанижав. Расположението веднаш се крена!

„Сонував капа што личи на кактус со цвет. Токму тоа го направив за себе“.

Погледнете ја само бојата на овој фустан!

„Мајката на мојот пријател е толку талентирана! Таа на моето кученце му плете играчки“.

„Го исплетов мојот прв фустан!“

„Работењето на џемперот ми помогна да ја избистрам главата за време на сесијата.“

Овој октопод е направен од преостанато предиво.“

„На сопругот му плетев џемпер, како згодниот Крис Еванс. Ми требаа само 7 месеци!“

„На средината на ќебето е визуелизација на режимот на спиење на мојот син од раѓање до една година. Секој ред е еден ден, а секој бод е 6 минути будност или сон.

„Податоците се собрани со помош на специјална апликација за следење на режимот на децата.“

„На моите братучеди тестирав нова шема за плетење.“

„Јас сум во група наречена Плетење со уникатни мерки. Таму, муштериите можат да најдат занаетчии за да направат ракавици по мерка“.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

16 Луѓе кои успешно го подобриле својот изглед

Како се променија 22 познати парови кои се заедно долги години