во , ,

21 Фотографии кои рефлексиите ги претворија во илустрации за научно фантастична книга

Современите методи за дигитална обработка ви овозможуваат секоја фотографија да ја претворите во нешто фантастично. Денес особено се ценат фотографиите кои не содржат ниту грам Photoshop – само добра перспектива, отсјај и игра на рефлексии, кои создаваат впечаток на нереална слика.

21. Овие ѕидови изгледаат проѕирно.

20. Небото се рефлектира во прозорците, така што балконите изгледаат како да лебдат во воздухот.


19. „Благодарение на рефлексијата, во моето комбе растат дрвја“.

18. Рефлексија на тунелот во огледални очила за сонце.

17. Одразот на воланот изгледа како планета на небото.

16. Уличните светла направија автомобилот да изгледа како лик од цртан филм.

15. Сончевата светлина на зградата создава илузија на прозорци.

14. Огледалото му даде на човекот друго тело.

13. Одразот во прозорецот одлично се вклопува на автомобилот од иста марка, но во различна боја.

12. Дојде пролетта, но во паралелна реалност.

11. „Декорацијата над мојот кревет ми го разубави утринското кафе“.

10. „Рефлексијата на човекот лево од оваа стаклена преграда, во комбинација со симетријата на седиштата, создаде одличен ефект.

9. Светилката што се рефлектира во овие очила изгледа како очи.

8. „Во одредени периоди од денот омиленото место на моето куче станува магично“.

7. „Секогаш кога ќе го видам ова, мислам дека зградата гори. Но, тоа е само одраз на зајдисонцето“.

6. Поради шарата на подот, капките станаа карирани.

5. Подземните води се толку мирни што стануваат совршено огледало за сталактитите во пештерите Лураи.

4. „Мојата светилка која се рефлектира во телефонот изгледа многу гломазна“.

3. Огнот од рерната за пица се рефлектира на прозорецот.

2. „Налепницата што рефлектира на прозорецот го прави мојот тоалет да изгледа како мисија во видео игра“.

1. „Еднаш дневно сонцето се одбива од уличниот знак под прав агол и јас имам свое виножито“.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

За мене ТЕНК на целиот грб!

Зошто возеше 65 км на час, кога е дозволено 55 ?