27 причини зошто Швајцарија е земја од друга планета

Да, веројатно знаете дека Швајцарија ги има Алпите, сигурни банки и многу чоколади. Но, најверојатно не ги знаете некои од почудните и луди факти за оваа земја.

На пример, најверојатно не знаете дека имаат фонду автомати, дека има крави буквално на секоја улица и дека ги продаваат најголемите Тоблероне на планетата!

Имаат бесплатни Линдор чоколади на станиците.

Веруваат дека еднорозите постојат и тоа е најубавата работа на светот.

Коњите се користат начин на превоз во градот.

Имаат крави насекаде!

Следна Страница

loading...
loading...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *