во ,

3 Вицови за студентските маки


Доаѓа богат студент на испит на факултет и професорот му поставува прашање:

– Каде е фрлена првата атомска бомба? Овој нема појма и му подава 500 евра… и нормално положува.

Утредента доаѓа сиромашен студент на истиот испит.

– Каде е фрлена првата атомска бомба?

– Хирошима и Нагасаки.


– Кога?

– 1945

– Колку луѓе загинале?

– 3 милиони!

– Имиња колега, дајте ми имиња…


Студент ветеринар оди на испит. Професорот му покажува половина покриен кафез, во кој се гледаат само нозе на некоја птица.

Професорот прашува: Која е оваа птица?

Студентот: Не знам!

Професорот: Вашето име?

Студентот ги подига панталоните до коленици и вели: Погодете!


– Знаете ли вие колега, што е воопшто колоквиум?

– Да професоре. Тоа е кога двајца разумни луѓе разговараат.

– Точно. А, што ако едниот од нив е будала… Што тогаш?

– Тогаш овој вториов паѓа на испитот…

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Зошто во горниот џеб носите лажичка?

16 Случаи во кои креаторите на производот не биле особено адекватни