Полицајци

Пронашол полицаецот мал пингвин…

Пронашол полицаецот мал пингвин и го прашува шефот што да прави со него.
И му вели шефот:
– Па води го во ЗОО”
И после два саата го гледа шефот пак полицаецот со пингвинот и го прашува:
– Па зарем не ти реков да го водиш во ЗОО?
А полицаецот му вели:
– Па бевме шефе сега го водам во кино.