во ,

Богат Индустријалец му се обраќа на својот пријател “Министер” на еден прием…

Богат Индустријалец му се обраќа на својот пријател “Министер” на еден прием: „Драг пријателе, морам да те прашам нешто!“

„Прашај слободно!“, одговара Министерот.


„Мојот најмлад син годинава наполни 27 години. Сè уште ги носи панталоните до половина. Не работи ништо, цели денови поминува во кафуле со пријателите, пие и се шегува.
ништо друго! Сè уште е премногу мрзлив да бара работа! Немаш ли работа за него?“

На што Министерот му одговара: „Нема проблем, ќе го назначам за мој заменик со плата од 10.000 евра месечно!“

Индустријалецот: “Не, тоа е превисока плата! Тој мора да направи малку труд за тоа!”

Министерот одговара: Ај тогаш ќе го ставам шеф на кабинет, 6.000 евра месечно!

Индустријалецот: “не не, и тоа е сепак премногу. Тој треба да ја научи вредноста на парите!”

Министерот: тогаш ќе го ставам началник во некое министерство со 4.500 евра месечно!“ Индустријалецот: „Не не, јас сакам син ми да почне од дното на скалата, да се труди
и да почне со максимум 1.200 евра месечно!“

Министерот му одговара: Штета, во тој случај тогаш не можам ништо да сторам за вас!

Индустријалецот зачудено го гледа: „Како? А, зошто да не?

Министерот: „За такви места треба да оди на школување и полага испит!“

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

10 Илустрации прикажуваат типични работи за продавачите, а што ги ги нервираат максимално купувачите

Пилот објаснил зошто пилотите смеат да заспијат додека управуваат со авион – да, добро прочитавте