во ,

Босанец, Хрват и Црногорец дошле малку порано на железничката станица, па седнале да испијат по некоја ракија…

Босанец, Хрват и Црногорец дошле малку порано на железничката станица, па седнале да испијат по некоја ракија.

Меѓутоа, се запиле, па задоцниле на воз. Кога истрчале на перонот возот веќе тргнал. Се затрчале сите тројца по возот и – како и во секој виц, Црногорецот прв се откажал.

Хрватот трчал уште малку, па и тој се откажал. Но Босанецот се заинаетил, па запнал да трча сè посилно и посилно, ја испружил раката, се фатил за некоја шипка, ја зграпчил, се префрлил и влетал во возот ко Индијана Џонс.

А Хрватот и Црногорецот целите задишани и зачудени гледаат во него, по што Црногорецот рекол:

– Види го животно, а дојде само да нè испрати!

Што мислиш?

20 Поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

13 Уникатни дизајни каде магијата е во малите, слатки детали

Тогаш нè заробија Германците и ни рекоа: „Бирајте, или ќе ве испоубиеме, или…