во ,

Брза полжавот низ шумата и го гледа штркот, па го прашува…

Реклама

Брза полжавот низ шумата и го гледа штркот, па го прашува:

Каде брзаш, полжаву?

Ма дојде финансиска инспекција во шумата, а јас имам куќа, жената има куќа, децата имаат куќа!

Се исплаши штркот, па почнува да бега и тој, го гледа мечката па го прашува:

Каде брзаш, штрку?

Дојде финансиска инспекција, а јас живеам на висока нога, жената живее на висока нога, децата исто!

Почнува и мечката да бега, ја гледа мајмунот па ја прашува:

Каде брзаш, мечко?


Дојде финансиска инспекција во шумата, а јас имам крзно, жената има крзно, а и децата го имаат! А ти, нема да бегаш?

Мајмунот одговара:

А зошто би бегал, јас сум гол, жената ми е гола, а и децата исто!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

10 Приказни од луѓе кои виделе нешто пострашно од хорор филмовите

Фата се враќа дома доцна попладне, а Мујо вика од дневната соба…