во ,

Влева Блажо у спалната наапан, отвара го шифоњеро…

Влева Блажо у спалната наапан, отвара го шифоњеро, унатре гол маж, по мал од него…..

Врте се накај Мара, и ја пита:


– Маро, кој е вај мори…

Мара, ја спушта главата, и вика:

– Блаже, тава е Ристето….

Блажо го ваде Ристето од шифуњеро, опнува му еден здрав ќотек, и на клоци брка го од дома…

После два дена, па иста прикаска…

Иде си Блажо дома, влева у спалната, ваде го Ристето од шифуњеро, ќотек и со клоци, надвор од куќата…

Мине 1 недела, влева Блажо у спалната, отвара го шифуњеро, унатре човек набилдан, две глави поголем од него и врте се накај Мара:

– Мариче мори, абе дека е Ристето…

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Што се случило овде, ја прашал…

Ја ле ти една риба, земи ја и да ја испржиш!