во ,

Влегол првиот и еве ги прашањата: Кога почнало илинденското востание?

Реклама

Двајца студенти полагаат испит. Влегол првиот и еве ги прашањата:

1) Кога почнало илинденското востание?

– 1903!

2) Кој ја напишал глаголицата?

– Почнал Кирил, а ја завршил Методиј.

3) Дали постојат вонземјани?

– Се верува но не е докажано.

Сите прашања се точни. Честито положи.

Потоа првиот му ги кажал на другиот одговорите и овој оди:

1) Кога си роден.

– 1903. 2) Навистина? А кој те направил?


– Почнал Кирил, а завршил Методиј.

3) Абе ти да не си луд?

– Се верува но не е докажано!


Супер Попуст: -20%
Бесплатна достава над 2000 ден.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

4 Правила кои ќе ви помогнат да го продолжите животниот век на вашиот телефон

Девојчиња! Ако слушнете Мали Ѓокица да рече нешто безобразно сите да излезете надвор…