во ,

Влегува баба во автобус и му вели на кондуктерот…

Реклама

Влегува баба во автобус и му вели на кондуктерот:

– Јас немам пари, може ли едно јајце?

Кондуктерот:

– Може, влези бабо.

Вториот ден исто, третиот ден исто, а четвртиот ден доаѓа таа и прашува:

– Mоже ли едно јајце?

Кондуктерот:


– Па, немој бабо да носиш секој ден јајца, донеси нешто друго.

Следниот ден доаѓа бабата со кокошка во раката и вели:

– Месечна.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Доаѓа човек кај волшебникот и му вели…

Се караат маж и жена…