во ,

Во старото Македонско кралство се населил еден страшен змеј. Силата му била во двата предни заба…

Во старото Македонско кралство се населил еден страшен змеј. Силата му била во двата предни заба.

Кралот објавил:

– Кој ќе ми ги донесе двата заба на змејот, ќе добие половина од моето кралство и ќерка ми за жена.

Сите најголеми јунаци се обиделе и влегле во менито на змејот. На крај Итар Пејо, зел едно шише ракија и отишол кај змејот:

– Змејко, нема да се тепаме, само ќе пивнеме по една…

Змејот една по една, се натрескл и Пејо трес, двата заба.

Сите јаделе, пиеле, славеле. Првата брачна ноќ, Пејо легнал до принцезата и наеднаш некој затропал на вратата.

– Кој е!?

– Сега се видиш ти кој е!

Што мислиш?

21 поен
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

17 „Направи сам“ проекти што ќе ве мотивираат да го средите дворот

Еве како Мајк Тајсон напорно се подготвува за да се врати во рингот со прва борба после многу години