во ,

Џокица ако ти дадам два зајака, уште два и уште два зајака. Тогаш колку зајци ќе имаш?

Реклама

Во школо учителката го прашува Мали Џокица

– Џокица ако ти дадам два зајака, уште два и уште два зајака. Тогаш колку зајци ќе имаш?

Џокица: – Седум

Учителката трпеливо:

– Ајде поинаку да те прашам. Ако ти дадам две крави,

уште две и уште две крави. Тогаш колку крави ќе имаш?

Џокица: – Шест

Учителката целата весела:

– Е сега ако ти дадам два зајака, уште два и уште два зајака.

Тогаш колку зајци ќе имаш?

Џокица: – Седум


Учителката разочарано:

– Не бе Џокица. Како можеш да имаш седум?

Џокица: – Е па така, бидејќи имам еден зајак дома.


Супер Попуст: -20%
Бесплатна достава над 2000 ден.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Како Власите ги хранат децата?

Се караат двајца ќелави: Ти си поќелав од мене!