во , ,

Господе, фала ти што ми даде толку добри родители…


На ручек на кој е повикано семејството од соседството, малиот Трпе ја кажува следнава молитва:

– Господе, фала ти што ми даде толку добри родители…

– Фала им на гостите и нивните деца, кои ми ги изедоа сите слатки и сладоледот, благослови ги така што нема да доаѓаат пак.

– Прости му на синот на соседот кој се валкаше со мојата сестра на нејзиниот кревет, и на неговата сестра затоа што го јадеше колбасот од гаќите на мојот брат.

– Те молам, Господе, да им испратиш облека на сите сиромашни за да не им студи зиме, и на сите оние голи тетки од компјутерот на тато.

– И конечно те молам конечно да им изградиш скривалиште на сите јадни мажи, кои се кријат во собата на мама кога е тато на работа.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Koлку од вас ги сакаат своите мажи?

Слушај ваму, сеа воа шишето че го скријам зад грб, и да погодиш у коа рака е?