во ,

Двајца стари пријатели се среќаваат по 25 години и почнуваат да разговараат за децата…

Реклама

Двајца стари пријатели се среќаваат по 25 години и почнуваат да разговараат за децата.

Првиот прашува:

– Кажи ми, како ти е ќерката, долго време не сум ја видел?

– Пријателе мој, таа е одлична. Многу добро дете, беше одличен ученик, одличен студент, се откажа од многу работи за да заврши факултет во рок, како студент на генерацијата се вработи во добра приватна фирма. Почна од дното, од референт, па стигна до шеф, мислам дека нејзиниот труд на крајот се исплати.

– А како е твојата ќерка?

– Ах, и мојата ќерка работи како швалерка на газдата во една приватна фирма, ама јас не знам тоа така убаво да го раскажам како ти…

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Влегува кондуктерот во купе и му вели на детето…

Докторе, мојата жена ја боли грлото и го изгуби гласот…