во ,

Дедо, па ти си во тип-топ форма! Како успеваш на овие години да немаш ниту покачен притисок а не дај Боже нешто друго?

80 годишен дедо оди на лекар на редовен преглед. Докторот го прегледува и, сиот зачуден, му вели:

– Дедо, па ти си во тип-топ форма! Како успеваш на овие години да немаш ниту покачен притисок а не дај Боже нешто друго?


– Па, се раздвижувам, одам редовно по риба…

– Ааа остај ти одам по риба, ова мора да е наследно. Кажи ми, колку години имаше татко ти кога почина?

– Татко ми е уште жив.

– Уште жив?! Па колку години има?

– 98. со него заедно одиме по риба.

Докторов зачуден, го прашува дедово:

– A, добро, можеш ли да се сетиш дедо ти колку години истера?

– Ах, и дедо ми е жив, има 115 години.

На докторов не му се верува.

– Претпоставувам дека и тој оди по риба?

– Ааа, не, деновиве седи дома и се спрема за својата свадба?

– Свадба?! Ќе се жени на 115 години?!

– Абе тој не сакаше да се жени, ама родителите го притискаат

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Лежат в кревет жена и нејзиниот швалер. Правеле муабет и таа му кажала на швалерот дека мажот и е на службен пат…

Јави се, ако е за мене, кажи не е тука!