во ,

Доаѓаат Мујо и Хасо на бензинска пумпа во Германија и ги прашува вработениот…

Реклама

Доаѓаат Мујо и Хасо на бензинска пумпа во Германија и ги прашува вработениот:

-Дизел? Супер?

Мујо: Васер! (Вода)

Германецот гледа во чудо, но сепак наполнува вода до врв. Мујо вади некоја таблета и ја фрла во резервоарот, седнува во автомобилот, го пали и заминува. Германецот останува со отворена уста.

Утредента, иста ситуација, повторно Мујо бара вода, Германецот полни, Мујо фрла таблета и заминува. Третиот ден, Мујо доаѓа на пумпата, бара вода, но до него доаѓа некој господин во одело и му вели:

Чув дека имате некои посебни таблети. Јас сум директор на ESSO и спремни сме да ви дадеме милион евра за нив!

Мујо: Или три милиони или ништо од работата.


Германецот избројува три милиони, Мујо му го дава шишенцето со таблети и заминува. Влегува Мујо во колата, кога го прашува Хасо:

Еј Мујо, како ќе се возиме сега?

Па на плин, како и досега! – одговара Мујо и ја пали колата.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Пијан човек и се обраќа на жена во трамвај…

Си биле Црногорец и Босанец во Австрија. Тргнале двајцата кон железничката станица…