во , ,

Добро, ќе ти дадам. Ама прати ја жена ти вечерва да спие кај мене…

Трпе му вели на Цветко:

– Цветко, дај ми 100 евра на заем, многу ми требаат.

Реклама

– Добро, ќе ти дадам. Ама прати ја жена ти вечерва да спие кај мене.

Трпе не сакал да ја прати Трпана, ама многу му требале парите, па и рекол на Трпана:

– Вечерва да одиш кај Цветко и добро да се претставиш зошто вети дека ќе ми даде 100 евра.

Оди Трпана вечерта кај Цветко. Ја поминува ноќта и утрото се враќа дома.

– Што се случи Трпано?! Добро ли се претстави? Ќе даде ли 100 евра?

– Абе, Цветко рече дека и 200 си заслужил да ти даде… ама нeмал!


Кул Маици: -20% Попуст
Бесплатна достава над 2000 ден.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Ѓубре едно! Си спиел со сестра ми!

Трпе и Трпана се заминале за Њујорк на гости кај синот. Се качиле во едно такси…