во ,

Една ноќ седам јас така и слушам некаков шум. Рипнав од креветот и…

Ловџијата Мујо бил еден месец на лов низ африканските земји. Кога се прибрал дома едвај дочекал да го види Хасо и да му ги раскаже доживувањата.

Седнале во едно кафанче и Мујо почнал описно да објаснува:

– Една ноќ седам јас така и слушам некаков шум. Рипнав од креветот и кога да видам ми се приближува слон. Рипнав одма, ја грабнав пушката и го убив слонот, онака, во пижами…

– Ма дај бре Мујо, го прекинува Хасо, од кај најде слон во пижами?!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

На приемен испит за полицајци на тестирањето по математика се јавиле неколку кандидати….

Од зад една зграда истрчал криминалец со пиштол во раката и ги побарал сите пари што ги имаат…