во ,

Е, ајде види што прави свињата…


Ја носи свињата со количка, а другиот му дава пари, по договорот. Почнува да му објаснува да внимава што ќе прави свињата утредента. Ако пасе трева, тогаш работата е завршена, а ако пие вода тогаш ќе мора повторно да ја донесе.

Утрото човекот погледнува, а свињата пие вода.

Ја става пак во количка, ја носи и повторно зима пари колку што се договориле. Свињата завршува работа и повторно ја враќа дома.

Следното утро свињата пак пие вода.


Човекот, немајќи избор, пак ја качува во количка и ја носи повторно и зима пари како што се договориле.

Утредента изнервиран човекот и вика на својата жена:

– Е, ајде види што прави свињата. Ако пак пие вода, ќе ја заколам!

Жената погледнува низ прозор:

– Не пие.

– А јаде ли трева?! – среќно вика човекот.

– Не јаде.

– Па што прави тогаш?!

– Ништо, си седи во количката и чека…

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Јас земам плата 7.000 долари. Кога ќе ги одбијам даноците, ми остануваат 6.500…

Драги, а ти какви жени сакаш повеќе, убави или паметни?