во ,

Жена доаѓа дома и на вратата гледа натпис…

Реклама

Жена доаѓа дома и на вратата гледа натпис:

– Се продава жена. Очувана. Цена: 27.000 денари.

Бесна почнува да вика на мажот:

– Зарем така? Толку ефтино ме процени?

– Па зошто, жено, цената е реална. 60 кг жива мера по 200 денари е 12.000, плус прстенот на раката 15.000, тоа ти е вкупно 27.000 денари.

– Добро – вели жената.

Следниот ден мажот на вратата гледа натпис:

– Се продава маж, втор сопственик, малку користен. Цена 50 денари.


– Така ти мене? – бесен е мажот. – Јас тебе те проценив на 27.000, а ти мене на само 50 денари! Тоа е апсурдно!

– Напротив – вели жената.

– Сè е во ред со калкулацијата. Две јајца по 15 денари – тоа ти е 30 денари и 20 денари за ќебапче!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Живеев со модел на Викторија Сикрет – случајно ја открив нејзината мрачна тајна што може да и го уништи животот

Мажот ѝ се жали на својата жена…