во ,

Животот е кратко патување, живеј го!

Работиш 8 часа за да живееш 4.

Работиш 6 дена за да уживаш 1.

Реклама

Работиш 8 часа за да јадеш 15 минути.

Работиш 8 часа, спиеш 5.

Работиш цела година само за да земеш недела или две одмор.

Целиот живот работиш за да се пензионираш на стари години.

И размислуваш само за твојот последен здив.

На крајот сфаќаш дека животот не е ништо друго освен пародија на себе практикувајќи го сопствениот заборав.

Толку се навикнавме на материјално и социјално ропство што веќе не ги гледаме синџирите.

Животот е кратко патување, живеј го!


Кул Маици: -20% Попуст
Бесплатна достава над 2000 ден.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Докторе помогнете ми, ме касна пчела!

Г-дине министре, не можам да го земам вашиот случај за помалку од 500 евра!