во

Загатка: Во моментот на убиството во куќата биле само тие четворица, кој е убиецот?

Ова е случај на убиство кој што може да го решите доколку сте способни да бидете специјален агент.


Човекот бил пронајден мртов во неделата попладне. За време на убиството имало четворица луѓе во куќата – жена, готвач, собарка и градинар.

Полицијата ги повикала за да го истражи убиството. Сите кажале што правеле во моментот на убиството:

Жената: „Читав книга“.

Готвачот: „Подготвував доручек“.

Собарката: „Ја средував масата“.

Градинарот: „Ги полевав цвеќата“.

По сослушувањето полицијата го уапсила убиецот.

Прашање за вас: „Кој е убиецот и како полицијата го открила?“

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Одговор:

Убиецот е готвачот затоа што не може да подготвува доручек попладне.

Навалица Ви препорачува

KICK IT Чорапи

1,050 ден.

Што мислиш?

27 Points
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Снимки од Google покажуваат нешто чудно на Антарктикот: Овој човек открил тајна пештера и голем метален штит!

10 Деца ги нацртаа своите мајки и раскажаа зошто им се потребни