во , ,

Загатка која го полуде светот: Шансите мажите да ја решат се минимални!

Целта во сето ова, како што наведуваат експертите, е да се докаже дека машкиот и женскиот мозок функционираат различно.

Оваа загатка значајно се разликува од многу други кои што можеме да ги најдеме на интернет. Наводно овој ‘ребус’ мажите имаат многу мала шанса да го решат.

Имено, на оваа фотографија потребно е да ја најдете желката.

Експертите велат дека поради посебниот начин на работа на мозокот кај жените и мажите, жените успешно можат да извршуваат повеќе работи одеднаш, но тоа важи и за решавањето на ваквите загатки.

Мажите генерално се подобри од жените кога треба да извршат само една работа…

Статистиката покажува дека жените поуспешно ја решаваат загатката.

.

.

.

.

.

.

.

.

Инаку, малата желка се наоѓа во долниот лев агол на фотографијата.