во ,

Залетано влегува Трпе дома и задишан и вика на Трпана…

Залетано влегува Трпе дома и задишан и вика на Трпана:

– Жено, дали слушна?

– Што?

– Владата одлучила да дава детски додаток на сите семејства кои имат по пет деца.

– Ама ние имамо само три.

– Ќе ми простиш жено, ама ја малку ти бев неверен едно време и у другото маало имам уште две вонбрачни деца.

Станува Трпе, и излегува од дома пак, а Трпана го прашува:

– Каде тргна?

– Идам да си ги земам децата и се враќам.

Се враќа Трпе дома со двете деца и ја прашува Трпана:

– Каде се другите три деца?

– Епа и комшиите чуле за новиот закон и дојдоа да си ги земат своите деца.

Што мислиш?

28 поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

25 Илустрации кои на хумористичен начин го прикажуваат мајчинството

20 Најлоши омоти на метал албуми во историјата на музиката