во ,

Значи, работата е едноставна. Тигарот умре, но не можеме да ги лишиме луѓето од оваа атракција…

Студент се вработил во зоолошката градина. Првиот ден, директорот му објаснува што ќе прави:

– Значи, работата е едноставна. Тигарот умре, но не можеме да ги лишиме луѓето од оваа атракција. Затоа го зачувавме крзното, го ставаш и од 10 до 5 лежиш во кафез и се преправаш дека си тигар.

Студентот го облекол тигровото крзно и легнал во еден ќош на крајот од кафезот.

Во еден момент, во кафезот влегува лав и полека одел му се приближува на тигарот.

Студентот си помисли, толку е и го чекал својот крај.

Лавот пристапил кротко и тивко прошепотил:

– Колега, да не имаш цигари? Слонот сака да запали една.

Навалица Продавница

Што мислиш?

9 Поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Отишла Трпана на преглед на гинеколог, ја прегледал докторот…

Маро, кој е вај мори…