во ,

Имал еден фармер фарма со кокошки и само еден, веќе стар петел…

Реклама

Имал еден фармер фарма со кокошки и само еден, веќе стар петел. Купил тој нов петел и го пуштил во кокошарникот. Секако, најинтересна била средбата меѓу стариот и новиот петел. Приоѓа стариот до младиот и му вели:

– Ех, ајде да се договориме, јасно е дека си нов, ама еве, пола кокошки тебе, пола мене?

– Ма, ајде стари, твоето време помина, сите кокошки се мои!

– Добро, млад си, земи ги сите, ама остави ми барем две кокошки, тие најстарите…

– Ма, слушаш ли ти што ти велам стари – бриши. Не ти давам ни една единствена!

– Добро, дај да се договориме… Еве, да се тркаме до онаа ограда, па ако стигнеш прв ти земи ги сите кокошки, а ако стигнам јас прв, мене да ми дадеш само две, најстарите.

– Хм, блесав си, немаш шанси, ама ајде!

– Е, ама да ми дадеш 5 метри предност, сепак стар сум…


– Добро, ете ти и 5 метри, пак немаш шанси!

И почнале тие да трчаат, стариот петел прв, а зад него новиот, и сето тоа го гледа фармерот. Одеднаш влетува во куќата, ја зграбил пушката и го убива младиот петел:

– Мајку му е*ем, трети педер оваа недела!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Отишол студент на испит. После испитот другите го прашуваат како поминал…

На оглас за работа како сметководител се пријавиле програмер, војник и Трпе…