во ,

Имате ли 5 карти за првиот ред во партер 1?


Се решил Мујо малку да го подигне своето културно ниво и решил да оди на театар да ја погледне најновата претстава. Стигнал до благајната и прашал:

– Имате ли 5 карти за првиот ред во партер 1?

– Имаме.

– А, имате ли 3 карти за ложа?

– Да, имаме и такви.


– А, да не имате 8 карти за во галеријата?

– Имаме! – нестрпливо одговара благајникот… и, колку и за каде сакате?

Мујо го погледнал со прекор па му одговара:

– Да бе, не сум ја будала. Гарант е некоја глупа претстава кога пола саат пред почеток имате толку непродадени карти!!!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Ќе направам се’ што ќе посакаш за 50 евра, но само под еден услов!

Наведете 7 предности од консумирање мајчино млеко. Перица почнал да пишува…