во ,

Како ги добиваш тие пари зајко? – прашал еднаш волкот…

Волкот и зајакот порано биле пријатели. Некогаш и заедно оделе во кафана и секој пат волкот вадел некоја згужвана стотка, а зајакот опуштано му фрлал илјадарки на келнерот.

– Како ги добиваш тие пари зајко? – прашал еднаш волкот. – Волчицата мене ми дава најмногу стотка-две и толку.

Реклама

– Па, ти како ја прашуваш?

– Ах, како, како?! Ја зграпчувам строго во ќошот од собата и ако не успее да се искраде и да избега, ќе даде сто денари.

– Е па не треба така! Пробај без ржење – нежно! Погали ја по грбот, бакнете ја за увото и кротко побарај!

Волкот дошол дома и ја нашол волчицата како ги мие садовите. Тивко и дошол одзади и ја погалил по грбот. Таа престана да мие за секунда, почнала да ја извива главата од
страст и рекла:

– Доста е зајко! Нели веќе ти дадов илјадарка денес?!


Супер Акција: -20% Попуст
Бесплатна достава над 2000 ден.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Мајсторе, што лисица пука вчера, и маше два метра опаш…

Зошто носите толку многу ладно оружје?