во ,

Како оваа година е украсена улицата Оксфорд во Лондон?

После 6 години, на улицата Оксфорд во Лондон ќе биде променет изгледот на сијаличките и начинот на украсување.

Ако изминатите 6 години над улицата Оксфорд висеа светлечки топки, оваа година на 21-ви ноември беа поставени 27 светкави „завеси.“

Вкупно се поставени 220.000 LED сијалички дизајнирани да заштедат 90% од електричната енергијата која вообичаено се троши за традиционалното новогодишно осветлување.

Како оваа година изгледа најпознатата улица во Лондон?

Што мислиш?

8 поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Блажо и Мара легнати, гледат телевизија…

Мамо, и јас сакам пет жени! Една ќе ме готви, втората ќе ми пее…