во ,

Како плавуша решава крстозбор…


Како плавуша решава крстозбор:

1. Женско дете ( 5 букви ) ИВОНА

2. Телефонски повик (3 букви) ЗВР

3. Не е гладен (3 букви) ПУН

4. Види слика (5 букви) ВИДОВ


5. Припадник на полиција ( 8 букви ) ДОБРОМИР

6. Врста на метал (4 букви) ПЛЕХ

7. Неопходен зачин (2 букви) ЦЕ

8. Машки полов орган (3 букви ) МЕК

9. Дел од прибор за јадење (3 букви) ЗАБ

10. Најмал троцифрен број (3 букви) ООО

11. Основен пијалок (4 букви) ПИВО

12. Болест која не се лекува (4 букви) СМРТ

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Која ти е најтешката работа шо си ја работил до са?

Двајца Македонци на одмор во Грција се сместиле во хотел каде што бесплатно давале неограничено вино за гостите…