во ,

Како успеа човече да направиш толку богатство?

Оди некој македонски архитект кај свој колега во Италија.

Го гледа италијанецот со две куќи, три автомобили, пет мобилни телефони и сл. Па го прашува:

– Како успеа човече да направиш толку богатство?

На тоа италијанецот му одговара:

– Го гледаш оној мост?

– Го гледам, му вели македонецот

– Епа тој мост требаше да биде 120m x 25m, а јас го направив 120m x 22m па од тие 3 метри го направив ова богатство.

Доаѓа следната година италијанецот во Скопје, па го гледа македонецов со 3 хотели на Охридско Езеро, вози џип, има казино, јахта која ја поставил на наше море.

А од каде па сега ти сето ова ?

– Го гледаш оној мост онде?

Италијанецот на тоа одговорил:

– Не!

На тоа нашиов му рекол:

– Тука требаше да биде!

-20% Попуст

Што мислиш?

28 Поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Ееј шо работиш, салам ли си бре…

Мамо, зошто на тетка Мица ќерка и се вика Ружа?