во ,

Кога конечно дојдов во години да се пензионирам, отидов во социјалното…

Реклама

Кога конечно дојдов во години да се пензионирам, отидов во социјалното. Госпоѓата на шалтерот ме праша дали носам возачка дозвола или лична карта за да ги потврдам своите години. Побарав по џебовите, но сум ги заборавил дома. Почнав да се извинувам, и реков дека ќе наминам утредента.

Госпоѓата на шалтерот се насмевна и ми рече: „Откопчајте ја кошулата“. Кога ја откопчав кошулата, се покажаа моите кадрави сребрени влакна.

„Тоа е доволен доказ за мене“ рече госпоѓата. Така, јас бев среќен што ја завршив работата околу пензијата.

Кога дојдов дома, целиот бев возбуден и и го раскажав на жена ми искуството со социјалното.

Мојата сопруга се насмевна и рече:

„Си требал да ги симнеш панталоните, ќе добиеше и инвалидска пензија“


Неверојатен Попуст -30%
Бесплатна достава над 2000 ден.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

9 Уникатни илустрации што откриваат како погледот кон работите се менува со годините

Вирална математичка задача ги скара луѓето на интернет: Дали вие знаете кое е решението?