во ,

Кога ќе се качам на Биг Бен и ќе викнам “Да живее кралот”, цел ден низ Лондон се слуша “Да живее кралот”…

Се фалеле Англичанецот, Французинот и Црногорецот:

“Кога ќе се качам на Биг Бен и ќе викнам “Да живее кралот”, цел ден низ Лондон се слуша “Да живее кралот”- рекол Англичанецот.


“Јас, пак, кога ќе се качам на Ајфеловата кула'”- продолжил Французинот, “и кога ќе викнам “Да живее Франција”, цела недела низ Франција се слуша “Да живее Франција!'”

“Тоа не е ништо.”- им рекол Црногорецот -“Кога ќе се качам јас, на пладне, на Ловќен и ќе викнам “Ајде на работа браќо Црногорци!’, цел месец се слуша ‘Нејади гомна, Радоване!”

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Воопшто не ни е гајле дали имаш документи, дали си пиел, дали колата ти е исправна…

Како можеше да ви избега криминалецот?