во ,

Комшивката отишла кај Трпана на кафе и ја затекнала како готви ручек на електричен шпорет со 3 рингли…


Комшивката отишла кај Трпана на кафе и ја затекнала како готви ручек на електричен шпорет со 3 рингли. Ќе го подржи тенџерето неколку секунди на едната, па го преместува на втората, а по неколку секунди го преместува на третата. Потоа пак на првата и постојано така…

– Трпано, што правиш? – Прашала комшивката.

– Грав.

– А зошто само го преместуваш тенџерето од една на друга рингла, а не го оставиш да се вари само на една?

– Мора така. Откако дојдоа од ЕВН и ни ја исклучија струјата, Трпе не приклучи на семафорот.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Врне и селото изгледа напуштено. Времето е тешко. Сите жители се во долгови и живеат на кредит…

Некој маж, после бурната ноќ со швалерката утрото си одел дома….