во ,

Малиот Перица ја прашува својата учителка дали може да разговара со неа по часот…

Реклама

Малиот Перица ја прашува својата учителка дали може да разговара со неа по часот. Таа прифаќа.

Учителката:

– Добро, Перица, што сакаш да ми кажеш?

Перица:

– Мислам дека сум премногу паметен за овој клас, сакам да преминам директно во гимназија.

Откако за тоа е информиран и директорот, тој го прашува Перица дали сака да полага тест. Перица прифаќа без двоумење и директорот започнува со тестот.

Директорот:

– Ајде, Перица, да видиме, 3 x 4?

Перица:

– 12!

Директорот:

– А 6 x 6?

Перица:

– 36, господине директоре.

Директорот:

Главен град на Јапонија?

Перица:

– Токио.

Тестот продолжува следните половина час, Перица не прави ниту една грешка! На крајот од тестот, директорот е задоволен, но учителката прашува дали таа сега може да постави неколку прашања. Двајцата се согласуваат и таа почнува.

Учителката:

– Добро, Перица. Кравата има 4, а јас имам 2, што е тоа?

Перица:

– Нозе, госпоѓо.

Учителката:

– Точно. Што може да се најде во твоите панталони, а во моите ги нема?

Директорот се изненадува од прашањето…

Перица:

– Џебови, госпоѓо.

Учителката:

– Добро, Перица. Каде жените имаат нагусти влакна?

Директорот се подготвува да интервенира кога Перица одговара.

Перица:

– Во Африка, госпоѓо.

Учителката:

– Што е меко, но на рацете на жената станува тврдо?

Директорот ги отвора очите, но Перица одговара.

Перица:

– Лак за нокти, госпоѓо.

Учителката:

– Што мажите и жените имаат на средината на нозете?

Перица:

– Колена!

Учителката:

– Добро. А што има мажена жена пошироко од немажена?

Директорот не може да верува на своите уши!

Перица:

– Кревет, госпоѓо.

Учителката:

– Кој дел од моето тело е често највлажен?

Перица:

– Вашиот јазик, госпоѓо.

Учителката:

– Кој збор почнува со “п” и означува нешто што може да биде влажно или суво и што мажите сакаат да го гледаат?

Перица:


– Пат!

Директорот, без здив, цел мокар од пот, одлучува да го прекине тестот и вели:

– Не те испраќам во гимназија, туку директно на факултет! Дури и јас ќе одговорев погрешно на сите прашања од тестот…

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Зошто плавуша наочарите ги носи на стомакот…

Зошто плавуша ја вади вратата од бањата кога се тушира…