во ,

Мали Џокица, што ни дава кокошката?

– Мали Џокица, што ни дава кокошката ?

– Јајца.

– Браво! А што друго ?


– Уште јајца.

– Добро, а ти на што спиеш ?

– На кревет.

– А под глава, што ставаш ?

– Рацете.

– Хм… Да се обидеме на друг начин – татко ти на што легнува ?

– На мама.

– А кога мама ја нема ?

– На комшиката.

– Па ако и сосетката ја нема ?

– Тогаш и тато го нема.

– Бре… да смениме приодот – дедо ти на што спие ?

– На кревет.

– А под главата што става ?

– Перница.

– И ако ја удриме перницата, што ќе добиеме ?

– Прашина!

– Па ако посилно ја удриме ?

– Болви !

– Па ако земеш нож и ја искинеш перницата, што ќе добиеш ?

– Шамар од дедо!

– Добро де, шамар, што уште ?

– Пердуви.

– Е – е – е, конечно! И така што ни дава кокошката ?

– Па јајца ви кажав…

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Абе Суљо, што би направил ако со џип возиш низ пустина и почне да те гони лав?

19 Луѓе кои се горди на своите достигнувања