во ,

Маро, кој е вај мори…

Влева Блажо у спалната наапан, отвара го шифоњеро, унатре гол маж, по мал од него…

Врте се накај Мара, и ја пита:

– Маро, кој е вај мори…

Мара, ја спушта главата, и вика:

– Блаже, тава е Ристето…

Блажо го ваде Ристето од шифуњеро, опнува му еден здрав ќотек, и на клоци брка го од дома…

После два дена, па иста прикаска…

Иде си Блажо дома, влева у спалната, ваде го Ристето од шифуњеро, ќотек и со клоци, надвор од куќата…

Мине 1 недела, влева Блажо у спалната, отвара го шифуњеро, унатре човек набилдан, две глави поголем од него и врте се накај Мара:

– Мариче мори, абе дека е Ристето…

Што мислиш?

27 Поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Значи, работата е едноставна. Тигарот умре, но не можеме да ги лишиме луѓето од оваа атракција…

Мамо, го видов петелот 10 пати врз кокошката!