во ,

Мајка ми е болна, отидов кај неа – Трпана…


Трпе се враќа дома и гледа дека нема никој. На масата оставено ливченце:

– Мајка ми е болна, отидов кај неа – Трпана.

Потоа оди до фрижидерот, а таму нова порака:

– Храната е во фрижидерот, згреј ја во микробрановата!


Трпе тргнал да си легне, а на перницата нова порака:

– Сонувај ме!

Му дошло преку глава од пораки, се изнервирал и тргнал на пиво. Во ходникот таман да ги облече чевлите, порака:

– Каде ќе одиш сега? Седи дома!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

20+ Глупи луѓе од кои треба да бегате на километар

Еј, некој јадел од мојот тањир!